Nieuws

Spa Euro Races 2017 10 & 11 juni

Terug naar nieuwsoverzicht

Spa Euro Races 2017 10 & 11 juni

Het lange race weekend begon zoals het altijd op Spa begint, regen, stromende regen tijdens de vrije training. De laatste drie rondjes was het zicht nagenoeg nul. gelukkig hadden de weergoden hiermee ook al hun kruit verschoten, en nam de zon het over. Ongekend voor Spa, maar zowel de race op zaterdag als op zondag werden onder tropische omstandigheden verreden.

De A.C.N.N. had ons een eigen PCR Paddock toegewezen, waar we met de 21 race Porsches probleemloos konden staan. Er ontstond zelfs een kleine mini camping. De RFF tent werd al snel het gezellige middelpunt van de paddock. En omdat een aantal rijders hun dame hadden meegenomen werd er al snel een prinssesenlounge gecreerd.  Ook tijdens de pitstops lieten de dames zich niet onbetuigd en gekleed in de unieke PCR Spa t-shirts voorzagen zij de dorstige rijders van verkwikkend water, En dat was nodig ook. Voor herhaling vatbaar. 

Het startveld was 75 autos groot, dus er werd besloten tot een gesplitste start om het nog enigzins controleerbaar te houden. Om te voorkomen dat er autos tot voorbij de busstip chicane zouden staan, werden de startplekken in elkaar geschoven.  Creatief maar ietwat onwennig. Gelukkig verliepen beide starts zonder problemen. Live and let live.

Ind e RS-1 klasse verdeelden Gideaon Wijnschenk en Richard Buitendijk netjes de eerste plaatsen. Richard reed de snelste tijd van het gehele veld, over het gehele weekend ( 2.40.9), en Gideon verbeterde het record autos inhalen omdat hij in race 2 helemaal achteraan moest starten. Een wat merkwaardige interpretatie van de omgekeerde startvolgorde, waar ook de equipe Steehouwer/Huisman in de GT Cup slachtoffer van werden. Het resulteerde natuurlijkw el in een prachtige inhaal race.

In de GT Cup werden NiekJan/Martin en JeanPaul Hulsebos beiden een keer eerste,  Team Verkerk en Steehouwer/Huisman verdeelden ook nog eens de tweede plaatsen en Johan Heil werd twee keer derde, na hevige gevechten met Marco Braakman.

De 944Cup kende twee keer een heel verschillend podium; Race 1 werd gewonnen door Rudy Sluiter, gevolgd door Eric Hesp en Wilbert Groenewoud. Race 2 werd een prooi voor Sander Roest, Ruben Nooy en Huib Havik.

Ook een heel speciaal weekend was het voor Spa novices Christiaan van Garderen en Robert Hackbart, die hier hun vuurdoop beleefden.

Al met al een zeer geslaagd en bovenal gezellig weekend!

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht