FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt een racedag?

De racen die we bij de DNRT rijden verlopen ongeveer als volgt:

Allereerst moet je je inschrijven bij de DNRT. Daar zet je een handtekening vanwege de aansprakelijkheid en betaal je het inschrijfgeld. Daar krijg je tevens de laatste informatie omtrent de race en check je of de gegevens van je transponder nog OK zijn (of huur je een transponder).

Je krijgt bij inschrijving ook een A5je waarop de formaliteiten afgetekend worden. Hiermee meldt je je voor de technische keuring en wordt je auto gekeurd. Indien goedgekeurd, wordt je auto van een sticker voorzien en kun je deelnemen aan de races.

Veelal is er tussen de middag nog een rijdersbriefing.

Het evenement bestaat uit een vrije training, kwalificatie en twee races. De kwalificatie bepaalt de startvolgorde voor de eerste race. De uitslag van de eerste race bepaalt de startvolgorde voor de tweede race. Bij alle klasse's geldt een omgekeerde startvolgorde voor de tweede race (en eventuele derde race).

Na afloop van iedere race kun je de uitslag bij de wedstrijdtoren ophalen, waarop je ook de snelste rondetijd kunt zien en de startvolgorde voor de volgende race vermeldt staat.

Aan het einde van de dag is er een prijsuitreiking van de DNRT, altijd een feest. Dat gebeurt meestal op het podium. Voorafgaand aan de prijsuitreiking heb je de tijd om je spullen op te ruimen en auto op te laden.

Moet ik een ECG laten maken?

Volgens het reglement licenties van de KNAF moet je voor internationale licenties een ECG laten maken. Dus voor een Club licentie en EU licentie niet.

Lees het reglement op de KNAF website voor de meest recente informatie.

Met welke Porsche kan ik deelnemen?

Alle (oorspronkelijk) tot de openbare weg toegelaten Porsches en fabrieks race Porsches zijn toegestaan.

Afhankelijk van het type en uitvoering, kun je rijden in de RS klasse, GT Cup of Porsche 944 Cup. Raadpleeg de diverse reglementen om te kijken in welke klasse jouw auto valt.

Welke racelicentie heb ik nodig?

Om bij de Porsche Club Racing te kunnen racen heb je minimaal een EU licentie (of hoger) nodig.

Licentiedagen

Ieder jaar stelt de KNAF de licentiehouders in de gelegenheid om de licentie te verlengen. Op diverse locaties in het land is het mogelijk een nieuwe licentie te verkrijgen.

Op deze dag worden de gegevens van de licentiehouder gecontroleerd en kan eventueel een meer recente foto gemaakt worden.

Een medische keuring is verplicht, De keuring bestaat uit een analyse van urine, bloeddruk- en oogmeting. Het resultaat daarvan en de op het formulier ingevulde gegevens worden met een arts doorgenomen.

Indien alles OK is, dan volgt de betaling en ontvang je de nieuwe licentie. Er wordt tevens een exemplaar van het KNAF jaarboek uitgereikt.

PUUR Porsche Magazine

Leden van de Porsche Club Racing krijgen PUUR Porsche Magazine gratis. Iedere maand is er nieuws van de Porsche Club Racing in het magazine te lezen.

Waar moet ik lid van worden om te kunnen racen?

Om te racen bij de Porsche Club Racing RS klasse, GT Cup of Porsche 944 Cup dien je lid te zijn van de Porsche Club Racing. Voor de DNRT evenementen dien je ook lid te zijn van de DNRT. Hoewel ook races bij de HARC, ACNN en Porsche Club Historic Challenge gereden worden, is lidmaatschap daarvan niet noodzakelijk.

Racecursus

Wil je binnen één van de Porsche Club Racing klassen rijden en overweeg je een racecursus te volgen, dan adviseren wij een meerdaagse racecursus.

De Porsche Club Racing rijdt in de snelste klasse en er wordt wel wat van je gevraagd. Met een ééndaagse racecursus leer je niet racen en zul je zelden de juiste EU licentie ontvangen.

Transponder

Iedere auto heeft een transponder nodig om je rondentijden tijdens races te kunnen meten. Soms kun je mazzel hebben als je er eentje tweedehands kunt kopen, maar er worden er niet veel aangeboden.

Je kunt er eentje huren voor 15 euro per dag op de DNRT  racedagen, maar op de andere evenementen is dat soms een gedoe omdat er dan te weinig zijn. Dan moet je gedurende de dag wisselen met andere rijders uit andere klassen. Niet leuk dus.

Vandaar dat de meeste rijders wel een eigen transponder hebben. En dan heb je ook al je gegevens op je eigen pagina op MyLaps, bij elkaar. Er is zelfs een nieuw systeem, met meer informatie op het scherm. Kijk hiervoor op de website van MyLaps.

Contributie Porsche Club Racing

In de jaarvergadering wordt door de leden de hoogte van de contributie voor het volgende jaar bepaald.

Voor nieuwe rijders die halverwege het jaar lid worden, geldt een gereduceerd tarief. Voor 2017 is een jaarlijkse contributie vastgesteld van €185,-

Prijsuitreiking

Tijdens of na de racedag is er een prijsuitreiking per klasse, meestal vind die plaats op het podium van het desbetreffende circuit. Na afloop van het seizoen tijdens de finalerace is er altijd de prijsuitreiking voor het Porsche Club Racing kampioenschappen. We sluiten dan altijd gezellig het raceseizoen af in een grote partytent met een warme maaltijd.