logo siteLive timing button2Geert4        Marshal Recruting

Afdrukken

Finalerace 2014

 

IMG 9266De laatste strijd om de punten gaf weer flinke verrassingen. De eerste race was het spekglad doordat het slechts lichtjes regende. Vrijwel elke bocht kon er in de rondte of van de baan gegleden worden. Het aantal onderlinge contacten bleef gelukkig beperkt tot lichte schade.

Jan Lammers moest in race 1 de eer geven aan Piet en in race 2 aan Patrick maar behaalde wel in beide races de tweede plaats ! We bedanken Jan voor deze ontzettend leuke ervaring waarbij (vooral onze koplopers) konden zien hoe het ook kan.
Ook bij de prijsuitreiking heeft Jan en ook Huub ons te hulp geschoten bij het uitdelen van de vele bekers. foto´s volgen nog..

Martin wist in de GT Cup tweemaal nummer 1 te worden. Wilbert en Pieter lieten weer van zich horen in de vrije klasse en pakten omstebeurt de eerste plek.

De laatste race van het jaar startte pas om 17:30 waardoor de lage zon voor heel mooie plaatjes zorgde. Kijk en geniet.
http://www.adpcr.nl/cms/index.php/race-foto-s/11-oktober-2014-zandvoort

 

Afdrukken

Porsche Circuitdag Zandvoort 2014

Astara dagOp 25 oktober 2014 organiseert ASTARA in samenwerking met ALBERT Motorsport en Lobster Lawyers een Porsche dag op het circuit van Zandvoort.
Vele honderden straat- en race Porsches komen dan bij elkaar om lekker te genieten van de prettige atmosfeer van dit mooiste circuit aan de Nederlandse duinen.
Niet alleen kan er op het circuit gereden worden in verschillende groepen, maar ook kan er op de binnen terreinen en pitboxen genoten worden van verschillende Porsche activiteiten.

Er zijn 2 groepen voor straatwaardige Porsches, Toer en Sport, en 1 groep voor racewagens. Een uitstekende dag dus om je straatervaring eens op het circuit te beproeven.

Op http://www.astara.nl/index.php/nl/events/porsche-dag-zandvoort  staan alle details en kunt u inschrijven.

Afdrukken

Finalerace vooruitblik

De finale races komen snel dichterbij, en het gaat 11 oktober heel spannend worden op het Circuit Park Zandvoort...

In de GT Cup ligt Harry Verkerk weliswaar een straatlengte voor, maar in de 944 Cup en in de RS Klasse is de race nog lang niet gelopen! Meerdere kandidaten azen op de titel, en "it aint't over, till the fat lady sings".  De laatste racedag, en zeer waarschijnlijk zelfs de laatste race gaat bepalen wie zich in deze twee klassen de kampioenen mogen gaan noemen. Onze gastrijder Jan L.  maakt natuurlijk ook kans op de punten want ook de gastrijder wordt opgenomen in de eindklassering en het kampioenschapsoverzicht.

In goede traditie worden de kampioenen na afloop meteen gehuldigd, en daarvoor wordt de grote tent, bekend van de Pinksterraces wederom ingezet. De tent biedt meteen plaats aan het koude en warme buffet, en de broodnodige drankjes. Wat de weergoden ook van plan zijn, hier kunnen ze geen roet in het eten gooien. Al onze leden zijn hierbij natuurlijk uitgenodigd.

Afdrukken

Onze gastrijder in 2014

STIG

Huub Vermeulen beet de spits af in 2013 door als eerste gastrijder van de Porsche 944cup ons op Zolder een poepie te laten ruiken.

Ook in 2014 hebben we wederom een gastrijder van ons nivo gevonden. Een man die met vrijwel alles racen kan maar toch nog nóóit een race in de Porsche 944 heeft gedaan. Wij hopen natuurlijk dat we dat zolang mogelijk in ons voordeel kunnen uitbuiten.
Op deze website staat zijn racewagen portfolio http://www.paol.nl/jan9099.htm, zoek de 944.

Wij kijken uit naar deze ontmoeting met Jan Lammers , zowel op de baan als daarbuiten. De ontmoeting vindt plaats tijdens onze finalerace op 11 oktober op Zandvoort.

Afdrukken

Zesde wedstrijd 2014

DSC 6084Schitterend(e) race weer
Bij een temperatuur van ca 15 graden is het prima uit te houden. Het was weer een prachtige dag en zowaar zonder regen. In de eerste race van de 944 Cup pakte Pascal plek 1 en Sander plek 2. In race 2 was dat andersom. Piet de Gier had duidelijk last van een (brandstof?) probleem en moest 2 maal een 5e plek accepteren. Johan pakte keurig 2 maal 3e plek. Marco ging in race 1 nog voor de 4e plek met zijn nieuwe onderstel maar in race 2 helaas richting grindbak. Spannend moment voor Henk die in Ramshoek met 180 km/h achterstevoren ging en zijn achterklep verloor en natuurlijk ook spannend voor Johan die strak daarachter aan reed.

Onze fotograaf was deze keer  niet aanwezig, dank aan Eric die nog wat plaatjes heeft geschoten

De GT cup rijders hadden allen prijs met race 1 en 2 gelijke uitslag
In de RS klasse rijdt Ivo inmiddels een rondje in 1.51 maar Richard pakte toch plek 1. In race 2 kwam het signaal 'rode licht uit' voor een aantal te laat. Daarom geen punten voor deze race.

Race 1 tijden
Race 2 tijden