logo siteLive timing button2Geert4        Marshal Recruting

Afdrukken

Vierde wedstrijd 2014

1J6C6260Mooi en  Regenachtig Spa
Bijna 20 PCR rijders zijn afgelopen weekend neergestreken op het mooie circuit van Spa Francorchamps. Te gast bij Belgische Porsche collega's, warm ontvangen in de luxe F1 pitboxen. Dit was geen overbodige luxe met zowel op zaterdag als zondag een echte regenrace. In een behoorlijk goed vertegenwoordigde 944 Cup ging de winst naar Sander Roest en Martin Huisman, met een mooie snelste tijd van Marco Braakman op de eerste dag. Marco staat inmiddels op de eerste positie van het kampioenschap, proficiat!. In de RS klasse wist Ivo van Riet twee keer te winnen. De eerste plaatsen in de GT CUP werden verdeeld door Chris van Schuppen en Harry Verkerk. Al met al een prachtig weekend met weinig schade en vooral veel plezier.

 Kijk hier naar de foto´s

 

Afdrukken

Derde wedstrijd 2014 Pinksterraces

Voor PCR een bijzonder uitstapje, de Pinksterraces. Warm weer, veel bezoekers en een goede sfeer. De extra tent, DJ en het zwembad maakte het plaatje compleet. Verschillende winnaars en een spannende strijd op de baan hebben voor het publiek gezorgd dat het aangenaam was om naar te kijken. De enige grote schade gereden door Harry Verkerk in de GT CUP liep gelukkig af zonder enig letsel. Onze bandensponsor FEDERAL heeft een setje nieuwe banden beschikbaar gesteld. Deze werden gewonnen door Arjan van Vliet. Al met al een heel positieve ervaring en een positieve aanbeveling voor volgende jaar voor de kalendercommissie.

vanuit de hoogte gefilmd...http://www.youtube.com/watch?v=AJiERT0-_VM

 

Afdrukken

Tweede wedstijd 2014 (944 only)

Zolder heb je niet zomaar onder de knie, gelukkig hadden daar meer last van. Er zat een gat van bijna 2 seconden tussen de kopploeg en het middenveld. De chicanes vragen vooral rem- en stuurkunst en zijn als het druk is, gezellig spannend. Als het fout dreigt te gaan is er genoeg gelegenheid om te ontsnappen en met een klein omwegje weer de draad op te pakken.

Het instuurpunt van een aantal bochten ligt heel ergens anders dan je in eerste instantie denkt, soms eerder en soms later. Na een aantal ronden oefenen blijken steeds meer bochten in 4 genomen te kunnen worden.

Pascal liet ook hier weer zien sneller te zijn dan de rest en Harry stuurde met een duim minder (in het verband) naar een 2e en 1e plek. Ook Marco is dit jaar steevast in de top te vinden.

We hebben deze race wat ervaring opgedaan met de vermogensmeetkastjes door deze in een aantal 944´s te monteren. Deze kastjes meten het vermogen en zullen verder dit seizoen in de GT cup gebruikt gaan worden voor een eerlijke onderlinge strijd.

Het was een gezellig evenement, goed en strak georganiseerd, weinig schades en tijdverlies een goede sfeer.

 Verhalen en filmpjes:  http://www.adpcr.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=1628

Afdrukken

Eerste wedstrijd 2014

GT Cup Boxer

Wat een fantastische start van het seizoen ! Heel veel rijders, zowel in onze Porsche klassen maar ook in de andere klassen was de opkomst ongekend groot. De DNRT laat hierbij weer even zien dat ook een grote opkomst de organisatie niet van zijn stuk brengt en gewoon de dag als op rolletjes laat lopen.

Da dag begint met regen waarbij Henk Bousema zich onverwacht klassificeert in de voorste regionen.
Pascal Laan in de eerste en tweede race zomaar eventjes de 3e en 1e plek pakt.
Ron van Vliet na een jaartje sabatical opeens heel veel haast heeft.
Edwin Klooster weer met een smile geniet van zijn teruggevonden vermogen maar zeer onverwacht in de laatste ronde van de 2e race zijn auto verloor in een oliespoor.
We Hendrik van Houtum welkom mogen heten in de 944 Cup én in de Legend Cup.

Ook de nieuw geintroduceerde GT Cup begint met een heel mooie start waarbij Wilbert Groenewoud meteen laat weten wat zijn bedoeling is dit jaar. Het aantal deelnemers zal dit jaar nog verder toenemen dus wie nu de punten pakt heeft een goede voorsprong.

In de RS klasse heten we de ervaren Paul Maigret welkom op de 3e plek en P. Hansen. op de 2e.
Jurgen Albert schoot iedereen voorbij naar de 1e plek.
Ook welkom aan Niek van de Gragt en P. Seeberg in de RS klasse

Race  Team  remproef

 Lees hier voor meer verslagen en filmpjes. http://www.adpcr.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=1626

De laatste foto´s zijn nu toegevoegd (5 mei)

Afdrukken

Seizoen 2014

De racekalender heeft de status definitief bereikt, zie de link. Definitieve racekalender 2014

 

20 MAART OFFICIELE TRAININGSDAG

Driving Fun heeft een ingelaste trainingsdag voor de PCR leden  (en andere liefhebbers) gerealiseerd.

Wil je het seizoen openen met het opwarmen van de auto voor de eerste race?

Doe dat dan op Donderdag 20 maart.

Het is de officiele PCR trainingsdag, dus pitbox, koffie en overige gezeligheid is geregeld.